pszicho blog weblap

Sör – Bor – Pálinka

Ezt a versciklust a szerző szuggesztív előadásában volt szerencsém először megismerni, Keszthelyen, a Csokonai-napok rendezvényén, ahol is a mindig tudatosan gömöri nyelvjárásban beszélő költő e szavakkal kezdte előadását: “Ezt a versemet kivételesen gömöri tájszólással fogom elmondani”. Hát… betartotta. Egészségünkre! Hizsnyai Zoltán Nyár–Ősz–Tél Sör–Bor–Pálinka – triptichon – I (Présburgi ser-leg) a szürke csendaz ürgén szürke csönd–… Tovább »

Arvisura koktélok a nyár slágerei

Sörmarketing avagy az Arvisura-sör letöltése torkubkon A figyelmes sörissza mostanában arról olvashat, hogy a Mojito és a Sex on the beach állítólag már a múlté! Hódítanak a pálinkás Arvisura-koktélok. A pálinka – állítják a szakértők – ebben a szezonban immár kilépett a rövid italok sorából. A Times magazin újságírói szerint az Arvisura koktélok a sikerhez… Tovább »

A pálinka történelme

Az ókori Egyiptomban sört főztek, a római korban bort ittak, vagyis már akkoriban ismerték az erjesztés technológiáját. Innen már csak „egy lépés” volt a desztilláció, a „rövid ital” előállítása. Hogy hol és ki volt az első, aki e bódító italt megkóstolta, nos arról megoszlanak a vélemények. Az tény: egy idő után szerte a világban már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!